Campionatul de Blogging Bucuresti:
 

Regulament Campionatul de Blogging Bucuresti

Ce este Campionatul de Blogging București?

Începând cu 13 februarie 2013 Blogal Initiative permite bloggerilor din țară să participe la Campionatele Locale de Blogging. Înscrierea într-un campionat local implică automat înscrierea în Campionatul Național de Blogging. Un blog nu poate fi înscris simultan în mai mult de două campionate locale. Retragerea dintr-un campionat local și înscrierea în altul se pot face doar la cerere, în scris, pe adresa contact@blogalinitiative.ro și doar în perioada de pauză dintre două ediții de campionat.

Cât durează?

Campionatul de Blogging București se desfășoară în ediții care durează aproximativ 4 luni. Ediția curentă a Campionatului de Blogging București a început pe 1 septembrie 2018 ora 00:00 și durează până pe 31 ianuarie 2019 ora 23:59.

La începutul lunii februarie 2019 clasamentul și punctele se vor reseta, urmând ca în etapa următoare, care va începe după o foarte scurtă pauză, toate blogurile înscrise să înceapă de la zero cu șanse egale. De aceea vă sfătuim să utilizați în GiftShop punctele acumulate în campanii.

Cum acumulezi puncte?

Exista doua categorii de puncte pe care bloggerii le pot obține in cadrul Campionatului de Blogging București: puncte obtinute din campaniile de pe Blogal Initiative si puncte obtinute automat din activitatea de pe blogul fiecarui participant.

Momentan punctele din clasament se acordă astfel:

 • 10 pct. pentru primul articol validat la fiecare campanie la care participi.
 • câte 5 pct. pentru următoarele două articole validate la campaniile la care participi. Pentru restul articolelor (dacă scrii mai mult de 3 articole pentru o campanie) nu se mai acordă puncte. 
 • câte 1 pct. pentru fiecare zi în care ai scris cel puțin un articol pe blog, indiferent dacă acesta participă sau nu la vreuna din campaniile Blogal Initiative
 • în general, 50 pct. pentru câștigătorul unei campanii, 30 pct. pentru locul 2 și 20 pct. pentru locul 3. În funcție de specificul fiecărei campanii, și de numărul de câștigători aferenți, aceste punctaje pot să difere. La fiecare campanie lansată prin Blogal Initiative, pe lângă premiile oferite de beneficiarul campaniei, vom anunța și numărul de puncte pentru participanți și pentru câștigători

De-a lungul desfășurării campionatului este posibil să schimbăm modalitatea de acordare a acestora. De asemenea, vor exista campanii prin care veți putea obține mai multe puncte decât cele obișnuite, precum și campanii la care nu se acordă puncte deloc, dar acestea vor fi anunțate în brieful fiecărei campanii în parte.

Ce poți face cu punctele acumulate?

Punctele acumulate în campanii le poți folosi ori pentru a-ți consolida poziția în clasamentul general, ori pentru a le schimba în Giftshop cu diferite produse sau servicii puse la dispoziție pe blogalinitiative.ro de către sponsori. Punctele folosite în GiftShop se scad din Clasamentul oficial. Pentru a înțelege cum funcționează sistemul de cumpărare în Giftshop vă invităm să citiți descrierea de aici.

Punctele acumulate pe blog (în afara campaniilor) contează doar pentru poziția în clasament și îți recompensează activitatea zilnică pe blog. În pagina ta de profil vei găsi și un widget cu poziția ta în clasament, widget pe care îl poți afișa pe blogul tău. În urma afișării widgetului pe blogul tău vei primi ca recompensă 20 de puncte bonus pe care le poți folosi în GiftShop. Punctele bonus se acordă în momentul în care sistemul nostru detectează automat existența widgetului pe prima pagină a blogului tău. În situația în care sistemul nostru ți-a acordat punctele bonus și la următoarea scanare nu găsește widgetul pe prima pagină a blogului tău, punctele îți vor fi retrase automat din cont. Acest lucru se poate întâmpla și dacă site-ul tău nu funcționează exact în momentul scanării. Chiar dacă punctele îți sunt retrase, dacă la următoarea scanare sistemul găsește din nou widgetul instalat îți va acorda din nou punctele bonus.

La sfârșitul fiecărei ediții de campionat clasamentul și punctele se vor reseta, urmând ca în etapa următoare, care va începe după o foarte scurtă pauză, toate blogurile înscrise să înceapă de la zero cu șanse egale. De aceea vă sfătuim să utilizați din timp în GiftShop punctele acumulate în campanii, în cazul în care nu doriți să le păstrați pentru consolidarea poziției în clasamentul oficial.

Clasamentele Campionatului de Blogging București

Exista trei tipuri de clasamente: Clasamentul oficial, Clasamentul “la adevar” si Clasamentul campanii.

 • Clasamentul oficial reprezinta clasamentul in care bloggerii sunt ordonati in functie de punctele pe care le-au castigat in cadrul Campionatului de Blogging București, din care se scad punctele cu care au cumparat produse din Gift Shop.
 • Clasamentul “la adevar” reprezinta clasamentul in care bloggerii sunt ordonati in functie de punctele pe care le-au castigat in cadrul Campionatului de Blogging București, din care nu se scad punctele cu care au cumparat produse din Gift Shop.
 • Clasament campanii reprezinta clasamentul in care bloggerii sunt ordonati in functie doar de punctele castigate in cadrul campaniilor Blogal Initiative.

Singurul clasament care contează la desemnarea câstigatorilor unei ediții de Campionatului de Blogging București este Clasamentul oficial.

Cine se poate înscrie în Campionatul de Blogging București?

În Campionatului de Blogging București se poate înscrie orice blogger român indiferent dacă își propune sau nu să participe la vreuna din campaniile inițiate prin Blogal Initiative. Postările trebuie să fie publice, accesul la acestea să fie liber (gratuit) și fără condiționări sau restricții. Bloggerii români care locuiesc în străinătate pot participa cu condiția ca adresa de corespondență în eventualitatea câștigării unui premiu să fie în România.

Pentru a se valida înscrierea în Campionat este necesar ca blogul să aibă minim 5 postări în momentul înscrierii, iar proprietarul acestuia să completeze corect și cu date reale toate informațiile necesare din formularul de înscriere.

La campanii nu pot participa angajați ai Blogal Initiative respectiv ai clientului în numele căruia se desfășoară campania.

Retragerea din Campionat (ștergerea unui cont) se poate face doar de către echipa administrativă a Blogal Initiative în urma cererii proprietarului. Cererea trebuie transmisă prin email la adresa contact@blogalinitiative.ro neapărat de pe aceeași adresă de email care figurează în contul care face subiectul cererii de ștergere.

Desfășurarea unei campanii pe Blogal Initiative

Anunțarea unei campanii se face pe site in sectiunea “Campanii”, in Pagina principală a site-ului la secțiunea ”Campanii in derulare”, în sidebar-ul din dreapta în paginile din interiorul site-ului, precum și în secțiunea Gazeta de perete. De asemenea anunțarea lansării unei campanii noi se face prin trimiterea unui newsletter către abonați (click aici dacă dorești să te abonezi) și postarea pe conturile noastre de facebook si twitter.

Înscrierea unui articol într-o campanie se face exclusiv prin formularul existent pe pagina campaniei în perioada cât aceasta este activă (în desfășurare). Dacă întâmpini probleme la inscrierea unui articol în formularul de participare la campanie, te rugăm să trimiți un mail catre bucuresti@blogalinitiative.ro în care să specifici foarte clar eroare pe care o primesti atunci cand încerci să înscrii postarea.

Validarea articolelor:  La câteva ore după trimiterea articolului, acesta este verificat de către echipa administrativă a BlogalInitiative.ro, iar daca nu respectă cerintele minime ale campaniei vei primi o notificare pe mailul cu care te-ai inscris in campanie cu privire la faptul că înscriea a fost invalidată, precum și informatiile necesare care te vor ajuta ca postarea ta sa devină validă.

În cazul în care postarea a fost invalidată, după ce faci modificarile primite pe mail, va trebui să anunți că ai facut aceste modificări printr-un email la bucuresti [at] blogalinitiative.ro.

Informatiile privind starea articolelor cu care participi la campanii se pot vedea tot timpul în contul tău de pe Blogal Initiative.

Jurizarea articolelor: După încheierea campaniei, începe perioada de jurizare, care se face în majoritatea cazurilor astfel: juriul format din reprezentanții BlogalInitiative.ro și  clientul campanieivor anunța rezultatele jurizării, punctând respectarea briefului, creativitatea, implicarea în campanie. Acestea vor conta 50% din rezultatul final, restul de 50% fiind reprezentat de clasamentul pe baza voturilor bloggerilor participanti la campanie (vezi aici modul de functionare a sistemului de votare). Durata procesului de votare se va mentiona la fiecare campanie în parte.

Anuntarea castigatorilor se face de către echipa administrativă a Blogal Initiative printr-o postare pe blogul nostru, precum și pe conturile noastre de facebook si twitter.

Premiile, de obicei, se trimit direct de către client, in maxim 30 de zile lucratoare de la anunțarea câstigătorilor.

Statistici, informații, testimoniale și date despre participanții la campaniile încheiate se regăsesc în categoria “Studii de caz”

Nu sunt permise și pot duce la excluderea din Campionat și din campaniile Blogal Initiative

 • Tentativele de fraudare a modului de obținere a premiilor și a punctelor pot duce la anularea acestora și la excluderea din Campionatul Național de Blogging
 • Tentativele de copiere sau plagiat dovedite pot fi sancţionate cu respingerea postarii. Dupa mai multe abateri, bloggerul poate fi exclus din Campionatul National de Blogging.
 • Prezentarea pe blog a unui conținut licențios sau cu un explicit caracter amenințător, abuziv, instigator, de hărțuire, rasist, antisemit, xenofob, misogin, pornografic sau profanator, care aduce atingere bunelor moravuri și/sau drepturilor omului, în general, ori anumitor persoane fizice sau juridice, în particular, poate conduce la respingerea sau anularea/ștergerea contului și excluderea din Campionatul Național de Blogging
 • Orice prejudiciu, afirmatie mincinoasa sau defaimatoare directa sau indirecta adusa BlogalInitiative.ro, sponsorilor, beneficiarilor sau partenerilor, fara dovezi care să poată fi probate, poate duce la excluderea din Campionatul Național de Blogging
 • Postarile la campaniile Blogal Initiative nu trebuie sa contina reclame abuziv folosite la alte branduri si fara nicio legatura cu postarea participanta. In caz contrar, in prima faza postarile pot fi respinse, iar dupa mai multe abateri bloggerul poate fi exclus din Campionatul Național de Blogging
 • Rugăm bloggerii inscrisi in Campionatul Național de Blogging să manifeste bun simţ şi decenţă la adăugarea postarilor precum şi la comentarea unor postari deja înscrise. Abaterile pot fi sancţionate prin excluderea din Campionatul Național de Blogging, fără posibilitatea de reînscriere.
 • Blogal Initiative are dreptul de a lua orice decizie referitoare la acceparea sau revocarea unui blogger din Campionatul Național de Blogging, aprobarea sau respingerea postarilor inscrise, si nu este obligată sa dea explicatii pentru o anumita decizie luata in acest sens.

Acceptarea termenilor și condițiilor

Prezentul regulament poate fi modificat fără preaviz.

Prin utilizarea site-ului, iti exprimi acordul cu politica noastra de folosire a cookie-urilor. Folosim cookie-uri pentru a-ti asigura o experienta pozitiva printr-o navigare intuitiva si relevanta.

De asemenea, prin înscrierea în Campionat îți exprimi acordul de a primi notificări prin email referitoare la activitatea ta din cadrul Campionatului. Acceptarea primirii de notificări este diferită de abonarea la Newsletter-ul oficial prin intermediul căruia anunțăm demararea campaniilor noi din cadrul Campionatului.

Pentru a te asigura ca primesti toate e-mailurile de la noi, te rugam sa adaugi contact@blogalinitiative.ro in lista ta de contacte.

Înscrierea în Campionatul de Blogging București implică automat acceptarea termenilor și condițiilor prezentate pe acest site.

Îți place? Spune mai departe!
                 
Îți mulțumim pentru aprecieri!
Nu uita să ne urmărești pe rețelele sociale

Blogal Initiative în cifre

582 bloggeri activi
în Campionatul Național de Blogging
2666 bloggeri participanți
din 6 iunie 2011 până azi cu
22464 postări la 492 campanii
cu premii în valoare totală de
247273 EUR
+516 de produse în Giftshop
în valoare totală de 13898 EUR

Gazeta de perete

Sigur avem o campanie
și pentru blogul tău!
Abonează-te la newsletter pentru a afla din timp despre campaniile derulate prin Blogal Initiative

Afla beneficiile Blogal Initiative Esti companie? Esti blogger?

Gift Shop

Momentan nu exista produse disponibile!

Campanii în derulare

Campanii Nationale

Campanii în Iasi

Campanii în Craiova

Blogal Initiative foloseste:

Zelist Monitor